Мога Йога Блог

Нашите Последни Публикации

Нека си зададем за тази нова година нови йога цели.

Много често йога целите и новогодишните обещания не се изпълняват, именно защото донякъде липсва и навика. Ако си създадете навик да правите йога, да четете за йога, да си поставяте йога цели, да отделяте време за вас самите, то е много вероятно да изпълните йога целите си.

Много често има хора, които опитват да се занимават с йога, виждат ползите от това, но се затрудняват с определени пози и се отказват. Вероятно защото изисква малко повече търпение и упоритост, отколкото много хора са склонни да дадат. Един от начините това да се промени през 2018 г. е да вземете съзнателното решение да отделяте малко повече време за себе си и да се усъвършенствате. Йога ще ви се отблагодари с успокоение и със съсредоточаване и по-добър фокус.

нова година нови йога цели

Ако възнамерявате да се занимавате сериозно с йога и да направите вашите йога практики ежедневни, кратки йога практики онлайн са едно добро място за начало.

Ако имате нужда от йога мат (йога постелка) може да намерите тук

Ако желаете да вземете цялостно йога обурудване може да намерите тук

Очаквайте и цял месец с йога цели и идеи безплатно за всички наши почитатели и клиенти, съвсем скоро!

Кои са те, нашите асистенти или 5 йога аксесоари необходими за една добра йога тренировка?

За да тренираме йога не ни трябва огромно оборудване, но някои йога аксесоари спомагат за изпълнението на определени йога пози и са изключително полезни за използване.

1. Йога постелка или така наречения йога мат

Не се опивайте да практикувате йога без йога постелка. Тя помага да не се хлъзгате и също така предлага упора за всички упражнения, които трябва да се изпълнят на земя. Не съветваме да правите йога упражения на земя без йога постелка или може да си направите травми, макар и леки.

розова постелка за йога

2. Йога колан

Йога коланите са един от най-популярните йога аксесоари. Всички ние не сме еднакво гъвкави, а с помощта на йога колан може да постигнем невероятни резултати при упражения за разтягане на задната част на краката и много други. Ако смятате да се занимавате с йога сериозно е добре да се снабидете с такъв, за да подобрите много от йога позите си.
Комплект „Стартирай Йога“

Предлагаме видео от Yoga by Candace за това как да използваме йога колан.

3. Йога лента

Йога лентата е разтеглива и по този начин се получава съпротивление, което ни кара да положим повече усилия.

Може да изпълните упраженията и с шал или други подръчни средства, но е много по-ефективно, ако използвате йога лента, тъй като съпротивлението от нея ви помага да постигнете по-добър ефект. В случая на видеото за отваряне на гръдния кош на Естер Екхарт, ще усетите как гърбът ви се отпуска повече при изпъление с йога лента.
Комплект „Всичко необходимо за йога“


4. Йога топка или медицинска топка

Йога топката е още известна като медицинска топка. Тя допълва натоварването и прави упражненията по-сложи, като спомага и за координацията и тонизира мускулите.
Предлагаме ви 40 минтуно видео с цял клас базиран на упражнения с йога топка.

Йога топка или Медицинска топка


5. Йога блок

Йога блокчето е наш любим аксесоар. Той идва на помощ при изпъление на пози, за които не сме достатъчно разтегнати и имаме нужда от малко повдигане.

йога блокчето е задължителен аксесоар за йога тренировка

Предлагаме ви видео за по-нестандартно използване на йога блок от KinoYoga за пасвно разтягане на гърба.

Ако сте готови да започнете сериозно с йога практиките си, предлагаме ви нашите два комплекта Комплект „Стартирай Йога“ и Комплект „Всичко необходимо за йога“.

Комплект „Всичко необходимо за йога“.

Идеален комплект за всички стартиращи и практикуващи йога редовно.
Комплектът е подходящ за начинаещи и за любители на йога, които искат да имат пълно оборудване от йога аксесоари, необходими за една пълноценна йога тренировка. Комплект „Всичко необходимо за йога“ е подходящ подарък за всички любители на йога.
Комплектът включва:
– Йога постелка (цвят син)
– Йога блок (цвят лилав)
– Йога колан (цвят лилав)
– Йога лента (цвят лилав)
– Лента за съхранение на йога постелка (цвят лилав)

Йога Аксесоари от Мога Йога
Йога Аксесоари от Мога Йога

Комплект „Стартирай Йога“

Комплектът е подходящ за начинаещи и за любители на йога, които искат да започнат своите тренировки, но имат нужда от съвсем първоначални йога аксесоари.
Комплектът включва:
– Йога постелка (цвят син)
– Йога блок (цвят лилав)
– Йога колан (цвят лилав)
Може да закупи и необходимите продукти отделно.

КОИ СА НАШИТЕ ТОП 5 КРАСИВИ И УДОБНИ ЙОГА КЛИНОВЕ?

Няма жена практикуваща йога, чийто гардероб да е завършен без чифт (а понякога и няколко) красив, удобен и женствен йога клин.

Ако има едно нещо, което всяка дама практикуваща йога знае че е необходимо, това е качествен клин. Ето и няшия топ 5 на най-добрите йога клинове, които са направени специално за хора практикуващи йога. Удобни и стилни, тези красиви и практични йога клинове ще ви позволят да изпълнявате позите лесно без да се замисляте за вашето облекло, като същевременно изглеждате невероятно.

Нашият списък е изготвен с помощта на екипа на Мога Йога, с други думи дами практикуващи йога и знащи как най-добре може да се чувствате по време на практика.

И така, нека поемем дълбоко въздух, да вдишаме, да издишаме и да се потопим в днешната йога практика с тези красиви и удобни йога клинове.

ТОП 5 ЙОГА КЛИНОВЕ

#5 ЙОГА КЛИН КАРОЛИНА /НАЛИЧЕН/

Списание Мога Йога
Йога клин Каролина

Произведен за тези, които се отнасят сериозно към своята визия и тренировки. Този клин се се отличава с изклюяителен дизайн и е изработен от 2 вида принт и мрежест плат, за да отговаря на световните модни тенденции в производството на спортни дрехи. Това е един от най-харесваните ни продукти.

#4 ЙОГА КЛИН ПРАНА РЕМИ /НАЛИЧЕН/

йога клин прана реми

#3 ЙОГА КЛИН С ПРИНТ „СВОБОДЕН ДУХ“ – /НАЛИЧЕН/
Йога Клин с Принт „Свободен Дух“ - Изрязана Дължина и Стандартна Талия *ЛУКСОЗНА КОЛЕКЦИЯ

Клинът е сходен като функционалност с клиновете поставени на топ 2 и топ 1 позиции. Поставяме го на трета позиция, тъй като това е по-къс клин и е подходящ за по-толите сезони. Изработен от плат с висока производителност, който предлага 4 начини за разтягане, дренира влагата, и е дишащ и бързосъхнещ. Дизайнът на клина е със стандартна талия, която седи точно под пъпа. Този клин е идеален за йога, фитнес, и активни спортни дейности. Платът има слънцезащитен фактор SPF 30
Тази дреха е направена по всички правила на етичното изработване на дрехи в Австралия.

#2 ЙОГА КЛИН С ПРИНТ ЧЕРЕШОВ ЦВЯТ /НАЛИЧЕН/

Йога клин черешов цвят

Той е част от луксозната ни серия. Изработен от плат направен полиестер / спандекс микс, който е дишащ и влага дрениране. Шевът е направен, така че да допринася за допълнителната издръжливост на клина. Има слънцезащитен фактор SPF 30.
Перфектен за е йога, фитнес, бягане, пилатес и всякакъв вид физическа дейност.

#1 КИОТО ЙОГА КЛИН- ДЪЛЖИНА 7/8 СТАНДАРТНА ТАЛИЯ/ НАЛИЧЕН/
Киото Йога Клин- Дължина 7/8 Стандартна Талия *ЛУКСОЗНА КОЛЕКЦИЯ
Това е най-добрия йога клин, с който сме практикували йога някога. Еластичен е във всички посоки. Клинът така да се каже, „много прибира“ или с други думи, прикрива недостатъците, като целулита и изглажда краката и дупето, така че да изглеждате перфектно. А коя жена не иска да изглежда перфектно? Материята е такава, че не спарва, а напротив позволява на кожата ви да диша. Да не забравяме, че клинът има и слънцезащитен фактор 30, който не е за подценяване в летните месеци, ако решите да се разходите с него или да направите практиката си навън. Като функционалност е същия като йога клин черешов цвят, но го избираме на първо място поради красивия летен и цветен дизайн.

КЛИНОВЕТЕ НА МОГА ЙОГА
Заемете най-добрата си поза куче с главата надолу във всеки един от тези пет клина и най-вероятно, ще сте по-уверени, спокойни и щастливи. Във всеки един от тези 5 клина, ушити специално с целите на йога може да заемете любимите си пози. Пазарувайте от този списък с увереност, защото ние го изготивхме на базата на нашия опит, за да ви помогнем да намерите най-добрия клин за вашата тренировка.

Йога или лечение с движение… Какво е йога и защо говорим за лечение с движение? Не е изненадващо, когато кажем, че липсата на всякаква физическа активност в делничните дни, води не само до бързото появаване на умора, но и до по-сериозни здравословни проблеми като гръбначно изкривяване. Ето защо е от изключителна важност да отделим поне малко време за бърза тренировка, с която да ободрим нашето тяло.

Нашата любима йога инструкторка Адриен е подготвила една невероятна серия от упражнение за повече активност. Чрез нея ще възвърнете загубената си енергия и сила. С правилната техника за дишане, подбрани движения и усърдие ще подобрите своята концентрация, ще избистрите ума си и ще бъдете по-целеустремени в работния ден. Затова грабвайте йога мата, обуйте си нещо удобно и започнете вашата тренировка.

Не забравяйте да дишате дълбоко и да завършите тренировката си с вплетени ръце за молитва към гърдите си. Усетете резултата на вашите усилия по тялото си. Как се чувствате? Успокойте дишането си в естествен ритъм и си припомнете своите изначални умения.

Намерете своя баланс чрез това видео – кой тип упражнения ви удовлетворява физически и ментално повече? Namaste!

Здравейте, приятели! Днес препоръчваме йога практика йога за релаксация, пластичност и добър сън.

В духа на нашите предишни предложения за страхотни тренировки, които ще стегнат вашето тяло, ще ви направят по-пластични и ще ви накарат да се почувствате по-спокойни, ви разкриваме още една серия от този тип упражнения. Само за 20 минути на ден ще преборите ежедневните грижи и ще усетите ума си и тялото си по-издръжливи. Да започваме!

Седнете на колене и дишайте дълбоко. Поставете челото си напред на постелката. Ръцете поставете около тялото си на пода. Ако желаете, можете да докоснете леко краката си. Протегнете ръцете пред вас – нека са напълно изправени. Постойте малко така.

Заемете поза на четири крака – ръцете са напълно прави под рамената. Нека гръбнакът е повдигнат, а главата да гледа надолу. Издишайте бавно. Повдигнете леко дупето и изправете главата напред и нагоре. Вдишайте дълбоко. Повторете упражнението няколко пъти.

Може да изгледате видеото за йога за релаксация, пластичност и добър сън тук:

Легнете на постелката и се отпуснете. Нека гърбът ви е изправен на пода. Затворете очи и дишайте дълбоко. Бавно вдигнете във въздуха десния крак – можете леко да го сгънете в коляното. Задръжте и го върнете обратно на мата. Повторете с другия крак. Съберете краката плътно и без да бързате ги вдигнете и двата във въздуха. Коремът е стегнат. Задръжте. Дишайте и издишайте.

Останете в тази поза. Поставете ръце под гърба и леко се повдигнете на лакти. Нека глава ви да гледа тавана. Затворете очи. Върнете се в предишната поза. Сгънете плътно двата си крака в колената и ги хванете с ръце. Леко без излишен натиск се отблъснете от пода и застанете в поза лотус. Съберете длани и се наведете напред. Останете така за няколко минути и се отпуснете. Не мислете за нищо. Вслушайте се какво ви казва тялото.

Йога за релаксация, пластичност и добър сън

Изправете се и се разкрачете. Разперете ръце настрани във въздуха. Наведете се наляво и изпънете дясната ръка нагоре. Върнете се обратно и провторете с другата в дясната посока.

Съберете длани пред гърдите си и затворете очи. Сгънете десния си крак и доближете ходилото до лявото бедро. Повторете упражнението с левия крак.

Надяваме се да сте харесали препоръчаното видео за йога за релаксация, пластичност и добър сън. Namaste!