Мога Йога Блог

Нашите Последни Публикации

Йога тренировка за здраво тяло

Здравейте, йога почитатели!

Екипът на оналайн йога магазин Мога Йога има удоволствие да ви представи една истински тонизираща практика за едно по-здраво и по-силно тяло. Двадесетминутните упражнения са иделни за онези от вас, които са погълнати от ежедневните грижи и копнеят за своя напълно заслужен релакс. Идеите на Адриен можете да ги прилагате във всеки свободен момент, дори и в офиса, и са подходящи и за прохождощите йога ентусиасти.

ЙОГА ТРЕНИРОВКА ЗА ЗДРАВО ТЯЛО

Започнете поредицата от упражнения на четири крака. Сложете дланите плътно на постелката за йога, но не натискайте излишно китките. Не бързайте – въпреки че тази тренировка е за около 20 минути, отделете необходимото време и внимание на всяка една поза. Проверете тялото си и се подгответе ментално за една пълноценна тренировка.

Нека пръстите на краката са на една линия с глезените. Гръбнакът и главата са разположени на една равнина – представете си, че гърба ви е плота на гладка маса. Вдишайте, изправете главата си напред и повдигнете леко дупето – тази поза наподобява физиката на котка. Издишайте, наведете глава и повдигнете гръбнака. Движенията са нежни и леки.

йога и здраве

Седнете на колената си. Приведете се напред и поставете ръцете си изправени на постелката за йога пред главата. Ако ви е по-удобно, челото ви може да докосне постелката. Останете така и дишайте. Изправете се бавно на четири крака и заемете поза на куче – гръбнакът е леко повдигнат, а ръцете и краката са плътно на мата. Разтъпчете на едно място ходилата си. Леко доближете краката си към ръцете на постелката. Бавно се изправете напред – може леко да свиете колената за опора. Ръцете ви докосват тялото ви и се вдигат нагоре към тавана.

Върнете се обратно на четири крака на постелката за йога. Левият крак да остане свит в коляното и го дайте напред, а десният – да остане назад. Горната част на тялото ви е леко издадена напред. Дишайте дълбоко.

йога, за да бъдем здрави

Останете в тази поза. Вдигнете назад изправен десния си крак, а левият да остане свит на постелката за йога за опора. Изпънете напред лявата си ръка и запазете равновесие така колкото можете.

Завършете тренировката като се изправите на постелката за йога и се разкрачите. Поставете ръце пред гърдите отпред като молитва. Затворете очи и дишайте дълбоко. Усещате ли напрежение в краката?

Отворете линка по-горе, за да видите пълната тренировка с Адриен. Изпробвайте нейните съвети във всяко свободно време, когато пожелаете, за едно по-здраво тяло. Namaste!

Сутрешна йога за отслабване

Здравейте, приятели!

Екипът на Мога Йога е отново тук със страхотна бърза тренировка за отслабване. В тази двадесетминутна серия ще намерите мотивиращи упражнения зя стягане на тялото, откъсвайки се бавно от сивото си ежедневие. Тази тренировка е предназначена за ентусиасти в начално и средно ниво. Да не губим повече време!

сутрешна йога практика за отслабване

Застанете изправени на постелката за йога и съберете ходилата си. Нека пръстите на краката са на една линия. Отпуснете напълно ръце като разперите пръстите си свободно. Стегнете корема. Представете си права линия, започваща от пъпа и преминаваща пред челото ви. Бавно вдигнете ръце високо и изпънете гърба си. Не се повдигайте на пръсти! Докоснете дланите си над главата и погледнете нагоре. Спуснете ръцете надолу и се наведете към стъпалата си. Нека главата ви е отпусната.

Заемете поза на йога постелката както за лицеви опори. Нека показалците са паралелни с краищата на постелката за йога. Краката са идеално събрани. Повдигнете се на пръсти. Тежестта трябва да падне върху всяка част от ръцете ви, а не само върху китките и дланите. Не забравяйте, че ръцете са напълно изправени под рамената! Наведете се надолу и изправете напред главата и гърдите си – това е поза тип малка кобра. Поставете брадичката на постелката за йога и се повдигнете на пръстите на краката си. Вдигнете се отново с ръце като оставите колената плътно на постелката за йога. Все още сте на пръсти!

Йога сутрин – тренировка предназначена за ентусиасти

Изправете се бавно и доближете краката си до пръстите на ръцете, поставени на постелката за йога. Издишайте силно и се изправете бавно. Колената са присвити, а ръцете бавно докосват краката и се вдигат високо във въздуха.

йога за отслабване

Върнете се обратно на четири крака. Седнете на колена и поставете ръцете си изправени пред вас – може да се приведете. Бавно вдигнете ръце нагоре, а след това хванете петите си. Главата ви гледа нагоре. Стойте така! Повторете серията.

Видеото разкрива цялата последователност на упражненията в детайли. Вземете постелката за йога и бутилката с вода, облечете си нещо удобно и се присъединете към PsycheTruth!

Йога срещу лошо настроение

Чувствате ли се уморени, раздразнителни и натоварени? Може би сте имали лош ден в офиса или пък просто днес не ви върви? Запазете спокойствие – екипът на Мога Йога има точното решение срещу лошото настроение. С тази отпускаща кратка селекция от упражнения от Адриен ще върнете положителната си нагласа, ще ободрите съзнанието и ще изхвърлите негативните мисли. Вземете постелката, облечете нещо комфортно и да започваме!

Започнете тренировката на така да се каже четири крака. Снишете гърдите и главата си напред. Нека ръцете ви са отпуснати на постелката за йога и изправени пред главата ви. Можете да положите чело на постелката за йога и да го масажирате с бавни, нежни движения. Дупето да остане леко повдигнато нагоре и нека пръстите на краката ви докосват йога постелката – петите са изправени.

ЙОГА СРЕЩУ ЛОШО НАСТРОЕНИЕ

Земете поза лотус. Нека краката ви са прибрани един в друг, а гръбнакът – изправен. Главата приведете надолу. Затворете очи и дишайте. Ако усещате умора във врата, направете леки въртеливи движения с главата си.

Върнете се обратно в начална поза на четири крака. Ръцете са идеално изправени под рамената, а пръстите – разперени на постелката за йога. Колената са леко раздалечени един от друг. Нека гръбнакът ви е леко повдигнат, а главата да гледа към йога мата. Издишайте. Бавно изправете главата си напред, а кръстът нека да е снишен. Вдишайте дълбоко и повторете движението.

Заемете поза на кобра. Бавно изправете кръста си докато лактите ви са на постелката за йога. Сега без да бързате изправете цялото си тяло.

Извадете постелката за йога и подобрете настроението

След като сте напълно изправени на постелката за йога се наведете бавно към ходилата си – опитайте се де ги докоснете с ръце. Ако се чувствате достатъчно разстегнати, опитайте се да обгърнете прасците си с ръце. Изпраете се бавно и доблежете длани до гърдите си за молитва.
Вдигнете ръце високо; дланите са все още събрани. Наведете се наляво, а после и надясно. Сгънете левия крак и поставедете ходилото на дясното бедро. Поставете отново длани пред себе си за молитва. Задръжте и дишайте бавно. Повторете упражнението с десния крак.

Нека започнете вашата тонизираща йога срещу лошото настроение сега! Присъединете се към Адриен във видеото! Чувствайте се отпочинали, енергични и позитивни!

Постелка за йога – как да изберем?

Повечето йога аксесоари помагат да направите йога практиката си по-лесна, по-конфортна, по-практична. Но има един йога аксесоар, без който няма как да протече вашата йога практика и това е постелката за йога.

Постелката за йога е изключително важна, тъй като тя е оборудването, което ви предпазва и помага за вашата йога практика. Постелката за йога трябва задължително да има повърхност, която не позволява да се плъзгате. Добре е да е с добра плътност, за да нямате болка в колената. Но как да изберем постелка за йога при толкова много възможности, всключително материали от които е изработена постелката за йога, дизайна и не на последно място и цената?

постелка за йога – необходимият йога аксесоар

Един от най-добрите варианти за покупка за начинаещи е, лепкавата постелка за йога от Yogamatters, която е и на отлична цена. С 4,5 мм дебелина, нашата лепкава постелка за йога е омекотена достатъчно за защита на коленете от твърди подови настилки, но не е толкова плътна, че да не може да се чувства пода. Постелката за йога на Yogamatters e идеална за тези, които експериментират с вариации на воини, но може да им липсва стабилност за изпълнение на позите. Тази постелка за йога се счита за лека и тежи само 1.2 кг. Постелката за йога е без латекс и токсични материали. Постелката за йога може да се мие в пералнята, така че е лесна за поддръжка.

С големина 183см х 61см тази постелка за йога е малко по-дълга от стандартните постелки за йога. В същото време това е една много компактна постелка за йога, когато се навива, така че отнема минимално пространство.

Yogamatters лепкава йога постелка е една от най-добрите постелки, които не се пързалят. Тази лепкава постелка за йога развива отлично сцепление, за да помогнете на ръцете и краката да останат статични и да се приплъзват свободно.

Колкото повече използвате тази постелка за йога, толкова по-неплъзгаща става. Йога постелката може да се пере на не повече от 40°С, с помощта на слаб почистващ препарат.

Тази PVC постелка за йога не съдържа DEHP, DBP, BBP, DINP, DIDP, DNOP, азобагрила и DOP.

Ето и цветовете, в които се предлагат нашите постелки:

йога мат

розова постелка за йога
лилава постелка за йога
сиво-синя постелка за йога

ПОСТЕЛКА ЗА ЙОГА МОЖЕ ДА ЗАКУПИТЕ ТУК.

Лентата за съхранение на постелката за йога и чантите могат да бъдат закупени отделно, за да може по-лесно да транспортирате тази постелка за йога.

Чанта за постелка за йога може да намерите ТУК

голяма чанта за йога постелка

Чанта за йога постелка с цип

Лента за съхранение на поселката за йога може да купите ТУК.

лента за съхранение на йога постелка и йога колан в един йога продукт

Къде предпочитате да практикувате йога вкъщи или в студио?

Според изследване направено на фейсбук страницата на онлайн йога магазин Мога Йога, 83% от хората в България практикуват вкъщи. Останалите само 17% процента практикуват йога в студио или фитнес. Отоговорилите на върпоса са общо 65 човека.

На глобално ниво има излседвания, чиито резултати са подобни, макар и и процентите да са по-ниски, т.е. повечето йогисти предпочитат йога практиката у дома поради ред причини, на които ще обърнем внимание след малко.

изследване на Мога Йога къде практикуваме

Глобално йога проучване DOYOUYOGA с над 10 000 респонденти от 147 страни, проведеното през 2016 г. дава много интересни прозрения за това как се практикува йога по целия свят. Най интересното откритие е, че все повече хора избират да практикуват йога у дома. Около 46% от респондентите в изследването заявяват, че практикуват йога у дома.

Тенденцията да практикуваме йога у дома се дължи на много фактори. Водещи фактори за домашната практика са, че е удобно, на прилична цена, а често и безплатно, на саме със себе си си. Много хора смятат, че йога е трудно да се започне да практикува, поради чувството за конкуренция или това, че някой може да ги преценява.

По повод предпочитанията на повечето от вас да практикувате у дома ви предлагаме йога видео на сайта DOYOUYOGA.

Може да намерите подобен клин като на Джесика Роуз в нашия магазин тук.

Може да закупите йога клин Черешов Цвят от луксозната ни колекция тук.

Йога клин черешов цвят

Може да закупите йога клин Тъмни Цветчета тук.

Йога Клин Тъмни Цветчета