a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis.

a

Latest News

    No posts were found.

Онлайн Магазин Мога Йога > Здравословен Начин на Живот  > Как да не прекаляваме с калориите по време на почивка

Как да не прекаляваме с калориите по време на почивка

Как да не прекаляваме с калориите по време на почивка? За повечето летния сезон започва и вече сме или ще ходим на почивка. Особенно за тези, които се запътват към all inclusive хотелите е трудно да не се прекалява с приема на вредни храни и напитки.

Ето и няколко практични съвета относно това как да не прекаляваме с калориите по време на почивка

калориите по време на почивка


1. Споделяйте храната си

Когато става въпрос за хранене по време на почивка, споделянето на храна и поръчване за всички да могат да опитат е много подходящо. Поръчайте селекция от ястия, когато се съберете да ядете в компания. Много пъти малките разядки, стартъри, и салати са доста по-здравословен вариант от големите основни ястия. По този начин е малко вероятно да преяждате с нездравословните неща и от гледна точка на това, че те трябва да бъдат разделени между всички в компанията. Повечето хора също установяват, че споделянето на храна не означава, че винаги трябва да изядете всичката храна в чинията си и можете да опитате нови храни, които може да не сте избрали по друг начин в менюто.

починете си добре и все пак не прекалявайте с калориите по време на почивка

2. Изберете лека лятна храна и морски деликатеси
По-леки протеини като морски деликатеси и риба (естествено, ако не сте вегетарианец или веган) са по-добри варианти за хранене по време на почивка. Попитайте как са готвени ястията – печени или на скара са за предпочитане пред пържените. Ако ще отпускате в Гърция, тогава прясна риба е почти винаги в менюто.

насладете се на почивката

3. Не пийте всичките си калории
Обяди с чаши вино или просеко, биричка на плажа… звучи познато? Е, алкохолът трябва да бъде един от най-големите диетични врагове. И така, какво можете да направите, за да поддържате талията под контрол докато сте на ваканция? Опитайте джин или водка със сода и много пресен нар, тъй като тенденцията е това да е нискокалоричен фаворит. Друга идея е да разредите бяло вино със сода, за да нанесете шприц.

внимавайте с алкохола и не изпивайте калориите си по време на почивка

Най-добре е да се избягват коктейли от захарен плодов сок (да, също така), тъй като неизбежно ще включват още повече захар. Бирата причинява подуване, тъй като съдържа дрожди, така че за всеки, който има храносмилателни проблеми, това е абсолютно не.

5. Питайте сервитьора за здравословни алтернативи
Независимо от това, което е в менюто, най-голямата пречка пред нашите планове за здравословно хранене е да не питаме как може да сменим една гарнитура с по-здравословна такава. Не се притеснявайте да попитате как да замените тези пържени картофи, които идват с храната ви за слата или друго по избор. Персоналът няма да знае какво искате, освен ако не го попитате.

ограничете калориите по време на почивка


Ако спазвате тези прости съвети имате добри шансове, че като се приберете вкъщи няма да се чувствате, като че ли трябва да се впуснете в гигантска детоксикация.

запазете фигурата си и внимавайте с калориите по време на почивка


Какво ако все пак сте прекалили един или два дена?
Дори да сте яли достатъчно, за да нахраните всички в компанията, не се страхувайте и не опитвайте да компенсирате това по време на почивка. Все пак сте на почивка! Пийте много вода и се замислете, за варианти да се движите повече. Малко йога би била от много полза. Опитайте да наблегнете на храни, които са с високо съдържание на H2O (краставици, целина и пъпеш) и калий (банани, кайсии ), за да намалите излишната вода от клетките и да намалите подуването. Избягвайте газирани напитки.

Имате нужда от йога дрехи за вашата практика? Вижте нашите йога облекла подходящи за йога и пилатес ТУК.

колекция Мога Йога – екип за йога

Monica Angelova

No Comments

Остави отговор