a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis.

a

Latest News

    No posts were found.

Онлайн Магазин Мога Йога > Йога  > Йога за сила и концентрация

Йога за сила и концентрация

Здравейте, приятели на йога!

Искате ли да направите тялото си по-силно и стегнато и в същото време да подобрите своята концентрация с помощта на йога? Представяме ви една четиридесетминутна серия от упражниния, която цели именно това. Чрез нея ще енергизирате тялото си и ще развиете мускулите на ръцете, краката и корема си. Повтаряйки заданията периодично, ще се освободите от негативните мисли и ще се концентрирате върху тези, носещи спокойствие и релаксация. Грабвайте мата и да започваме!

Земете йога поза лотус на мата и затворете очи. Отпуснете се! Поставете длани върху колената и дишайте дълбоко. Съберете длани пред гърдите си. Бавно с леки движения вдигнете високо ръце, напълно изправени. Можете да се наведете леко настрани надясно – ръцете са все още нагоре събрани. Постойте малко така. Сега се наведете наляво. Важно е да сте абсолютно изправени – коремът е стегнат.

Заемете поза на четири крака. Опората е на колената, а ръцете са перфектно изправени. Не напрягайте китките! Гръбнакът е леко повдигнат нагоре, а главата е наведена надолу. Издишайте дълбоко. Погледнете напред и нагоре и сведете кръста надолу. Вдишайте. Повторете упражнението.

Преминете бавно в йога поза куче – ръцете и краката са плътно на мата, а гръбнакът е вдигнат. Разтъпчете ходилата си на едно и също място няколко пъти с бавни леки движения. Сгънете десния крак в коляното и го подайте леко напред. Останете така и запазете равновесие за няколко минути. Върнете се в изначална поза и повторете упражнението с другия крак.

С бавни стъпки приближете ходилата си до ръцете, които са още поставени на мата. Хванете глезените си. Пуснете леко ръце като запазвате наведената си поза. Задръжте така за няколко минути. Бавно изпънете нагоре ръцете си.

Върнете се обратно на четири крака. Ръцете и ходилата ви отново са плътно на мата, а кръста е повдигнат. Бавно сгънете левия крак и го снижете надолу и напред сякаш искате да седнете на колена. Дръжте го на сантиметри от пода. Върнете го и повторете с другия крак. През цялото време коремът ви трябва да е прибран и стегнат.

Присъединете се към Адриен и тази страхотна йога тренировка за сила и концентрация. Namaste!

Monica Angelova

No Comments

Остави отговор