a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis.

a

Latest News

    No posts were found.

Йога в сезона на банските

Йога в сезона на банските?

Това е – официално май месец или в превод сезонът сезона на банските. Сезонът на банските костюми може да бъде труден за нас дами… За да ви помогнем да се почувствате малко по-уверени препоръчваме това йога видео за 60 минути.

Видео: Йога в сезона на банските

Въпреки че областта на корема е зоната, за която най-често любителите на здравословния начин на живот се подлагат на всевъзможни диети и фитнес упражнения, не бива да се пренебрегва цялостното стягане на тялото. А в практикуването на йога всяка част от нас е взета под внимание – от съзнанието до всеки мускул и извивка. Ето защо ви предлагаме тези задълбочени упражнения за по-изваяно телосложение.

Йога за хармонично тяло по бански


Легнете на постелката за йога – краката са напълно изправени, а ръцете са с длани към тавана. Затворете очи и дишайте. Подгответе се ментално за упражненията. Оттърсете се от стреса, забравете за всекидневните задачи – напълно се отдайте на своята йога практика. Протегнете ръцете си напред и нагоре. Свийте колената към гърдите и ги обгърнете с ръцете си. Можете да правите леки въртеливи движения, масажирайки гръбнака си. След това заемете поза лотус. Важно е да бъдете изправени – опората и основата са ключови за правилното изпълнение.

Заемете поза кученце на четири крака. Колената са разкрачени. Бавно се повдигнете на ръце като оставите няколко сантиметра между колената и постелката за йога. Опората е върху дланите ви и върху ходилата. Постойте така.

Застанете сега отново на четири крака. Този път гръбнакът е изправен нагоре. Разтъпчете малко ходилата след предишното задание. Изправете се.

Съберете нозете си и приклекнете – дупето е назад, а рамената леко издадени напред. Бавно вдигнете ръце нагоре и вдишайте. След това издишвайки ги пуснете надолу. Ако желаете, можете да докоснете пръстите на краката си.

Върнете се обратно на четири крака. Вдигнете левия крак назад и колкото можете по-високо. Задръжте, гледайки напред. Върнете го обратно като го сгънете и насочите до гърдите. Погледенете лявото си коляно. Левия крак изпънете назад, а десния – напред. Задръжте. Повторете упражнението с друтия крак и ръка.

йога и бански


Легнете по корем плътно на постелката за йога. Можете да раздвижите пръстите си. Поставете длани на постелката за йога и се повдигнете като кобра. Коремът е плътно на земята; лактите – също.

За финал застанете на постелката за йога и приклекнете. Коленете трябва да са отворени. Дланите съберете пред вас за молитва. Лактите се намират между коленете. Стойте така и дишайте.

йога – за да изглеждате добре по бански

Възползвайте се от тези енергизиращи упражнения за по-здраво тяло, ум и дух. Скоро ще сте напълно готови за йога в сезона на банските . Namaste!

Monica Angelova

No Comments

Остави отговор